Μια μικρή ομάδα νέων επιστημόνων δημιούργησε το 2004 την εταιρεία ΑΜS Ltd, με όραμα την δημιουργία νέων υλικών με προηγμένες ιδιότητες που θα είχαν σκοπό την βελτίωση της καθημερινότητας του καταναλωτή και την εξοικονόμηση ενέργειας.

Sxetika_me_mas

Η επιμονή, η μεθοδικότητα, η δημιουργικότητα, και πάνω απ’ όλα το πάθος και το μεράκι τους για την έρευνα και την καινοτομία, σε συνδυασμό με την ανάπτυξη και οικειοποίηση της τεχνογνωσίας της νανοτεχνολογίας, οδήγησαν σταδιακά στην ανάπτυξη καινοτόμων υλικών σε επιχρίσματα, χρώματα, βερνίκια, συγκολλητικά, ρητίνες και διάφορες άλλες επιφανειοδραστικές ουσίες.

H συμμετοχή της εταιρείας σε 14 ερευνητικά προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EU FP7 – Framework Program & H2020 Horizon) και η συνεργασία της μέσω αυτών των προγραμμάτων, με τα μεγαλύτερα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και Ερευνητικά Ινστιτούτα της Ευρώπης, με παγκόσμιους βιομηχανικούς κολοσσούς, αλλά και με δεκάδες άλλες μικρομεσαίες Ευρωπαϊκές επιχειρήσεις, μας καταξίωσαν και καθιέρωσαν στην Ευρωπαϊκή βιομηχανική σκηνή με αποκορύφωμα την ένταξη μας στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Ε2Β (Energy to Building) ως την μοναδική Ελληνική ιδιωτική εταιρεία που λαμβάνει αυτή την διάκριση και ταυτόχρονα το δικαίωμα αλλά και υποχρέωση στην διαμόρφωση της Ευρωπαϊκής Ενεργειακής Πολιτικής στον τομέα των καινοτόμων υλικών μέσω των Private Partnership Programs (PPP – Advanced Materials).

Sxetika_me_mas_02
Sxetika_me_mas_03

Το 2009 αντιλαμβανόμενοι την δυναμική της τρισδιάστατης εκτύπωσης αλλά και το νέο πεδίο εφαρμογής και αξιοποίησης των καινοτόμων υλικών που ήδη είχαμε αναπτύξει (και συνεχίζουμε να αναπτύσσουμε), η εταιρεία εντάχθηκε στο διεθνές Project ανάπτυξης του 3d printing Reprap, υπό την αιγίδα του Open Source Project, ενώ ταυτόχρονα  μεγάλο κομμάτι της ερευνάς μας προσανατολίστηκε στην ανάπτυξη νέων υλικών που θα εξυπηρετούσαν την χωρίς περιορισμούς πνευματικής ιδιοκτησίας διάδοση και ανάπτυξη της τρισδιάστατης εκτύπωσης. Από το 2010 αναπτύχθηκαν συνεργασίες (οι οποίες συνεχίζονται μέχρι σήμερα) με επιστημονικές ομάδες του εξωτερικού με σκοπό την ανταλλαγή δεδομένων, πληροφοριών, τεχνογνωσίας, ελέγχου  και ανάπτυξης προϊόντων και υλικών.

Αυτή η δέσμευση μας οδήγησε στην αναγκαιότητα να δοκιμάσουμε τα υπό ανάπτυξη υλικά μας σε δεκάδες εκτυπωτές ΟΕΜ αλλά και διαφόρων κατασκευαστών και τεχνολογιών, να τους “πειράξουμε” τόσο στα ηλεκτρονικά όσο και στα μηχανολογικά τους μέρη ώστε να επιτύχουμε ακραίες συνθήκες εκτύπωσης για να διαπιστώσουμε την συμπεριφορά των υλικών μας σε όλες τις πιθανές καταστάσεις.

Όλη αυτή η χρονοβόρος και επίπονη προσπάθεια ανταμείφθηκε με την παρουσίαση των πρώτων αποτελεσμάτων filament κατασκευής μας το 2015 στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Η2020 Horizon με απόλυτη επιτυχία, ικανοποιώντας όχι μόνο τους στόχους του Προγράμματος αλλά κερδίζοντας την αξιοπιστία και την εμπιστοσύνη των Ευρωπαίων εταίρων μας.

Sxetika_me_mas_04
Sxetika_me_mas_05

Από τότε η εταιρεία και παρά τις αντίξοες συνθήκες στην Ελλάδα τόλμησε και επένδυσε σε αυτό που γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα, ανέπτυξε νέα καινοτόμα filaments με την χρήση «καθαρών» πρώτων υλών με οικολογικά πρόσθετα βελτίωσης της ροής, θερμοπλασίας, και διαφόρων άλλων ιδιοτήτων π.χ. προσθήκη ξύλου, μετάλλων, ανθρακονημάτων, φωτοχρωμικών ιδιοτήτων κ.λπ.

Sxetika_me_mas_06b
Sxetika_me_mas_07

Το 2016 οπότε και αποφασίστηκε η προώθηση των προϊόντων μας με το εμπορικό διακριτικό τίτλο 3dedge, κατασκευάστηκε μια υπερσύγχρονη μονάδα παραγωγής και ελέγχου προσθέτων βελτίωσης των filament (ότι απαιτείται να προστεθεί στην πρώτη ύλη για να καταστεί το νήμα εκτυπώσιμο), και μία μονάδα ποιοτικού ελέγχου του τελικού προϊόντος εφοδιασμένη με όλα τα απαραίτητα σύγχρονα μηχανήματα ώστε να διασφαλίζεται η άριστη ποιότητα του τελικού προϊόντος. Πρωτοπορούμε πανευρωπαϊκά καθώς ανασχεδιάσαμε την διαδικασία παραγωγής, κατασκευάσαμε νέους extruders παραγωγής που ελαχιστοποιούν την δημιουργία φυσαλίδων αέρα κατά την παραγωγή, υιοθετήσαμε νέους καινοτόμους τρόπους ψύξης μετά την εξέλαση του filament με χρήση αζώτου για την αποφυγή της υγρασίας, και αναπτύξαμε νέο τρόπο ξήρανσης με χρήση φάσματος IR (υπεριώδης φωτισμός) και κενού.

Ταυτόχρονα, εκμεταλλευόμενοι την τεχνογνωσία που αποκτήθηκε τα προηγούμενα χρόνια από την χρήση και τον πειραματισμό με τους τρισδιάστατους εκτυπωτές και για να περιορίσουμε την εξαιρετικά χρονοβόρο διαδικασία ελέγχου των υλικών μας σε ακραίες απαιτήσεις αποφεύγοντας την χρήση πολλαπλών εκτυπωτών διαφόρων κατασκευαστών, κατασκευάσαμε μια νέα σειρά από εκτυπωτές συνδυάζοντας ιδιότητες διαφόρων συστημάτων π.χ. ταυτόχρονη εκτύπωση δύο ή περισσοτέρων διαφορετικών υλικών ή πιθανή ανάμειξη αυτών, σε μικρά ή μεγάλα μεγέθη φτάνοντας σε θερμοκρασίες θερμοπλασίας μέχρι 420οC και με ταχύτητες που ξεπερνούν τα 600mm/min.

Sxetika_me_mas_08

Στον διαδικτυακό τόπο που επισκεφθήκατε – και σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την προτίμησή σας – θα βρείτε την μεγαλύτερη ποικιλία σε 3D εκτυπωτές, scanners, 3D pen, αναλώσιμα και ανταλλακτικά στις εγγυημένα χαμηλότερες τιμές της αγοράς.

Sxetika_me_mas_09

Σήμερα όμως το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο τελικός χρήστης, πηγάζει από την χαοτική κατάσταση που δημιουργείται από τις αξιολογήσεις, technical reviews, πάσης φύσεως αναρτήσεις σε blog και ιστοσελίδες από όλους αυτούς που ισχυρίζονται ότι έχουν δοκιμάσει τα προϊόντα και αναλόγως τα προωθούν. Κάποιες από αυτές είναι πραγματικές, κάποιες άλλες “πληρωμένες” και κάποιες άλλες φανταστικές.

Γι΄ αυτό και ΟΛΑ ανεξαιρέτως τα προτεινόμενα προϊόντα που θα δείτε στον διαδικτυακό μας τόπο, έχουν αξιολογηθεί και ελεγχθεί από το τεχνικό μας τμήμα είτε σε “live” συνθήκες στα εργαστήρια της εταιρείας μας, είτε σε εγκαταστάσεις των προμηθευτών μας ή των κατασκευαστών τους παρουσία των τεχνικών μας.

Πιστοί στις θεμελιώδεις αξίες των Reprap και Open Source Projects αλλά και στην ηθική μας υποχρέωση προς εσάς τον Έλληνα καταναλωτή που μας στηρίζετε παρ’ όλες τις δυσκολίες και αντιξοότητες των καιρών δεν θα διστάσουμε να σας καθοδηγήσουμε με πολλαπλές επιλογές προϊόντων προσαρμοσμένες στις ανάγκες σας, και να εκφέρουμε την γνώμη μας για οποιοδήποτε θέμα, ακόμα και αν είναι εις βάρος μας, γιατί:

 

Στόχος μας δεν είναι απλά η πώληση των προϊόντων μας, αλλά η ικανοποίηση του πελάτη μας ώστε να αναπτύξουμε σχέσεις αμοιβαίας εμπιστοσύνης και εκτίμησης.

Για να μπορούμε να σας κοιτάμε στα μάτια…